Pot domov

Oče Mateja Periša: "Prišli smo do konca"

R.T.
20. 5. 2022, 17.19
Posodobljeno: 20. 5. 2022, 17.25
Deli članek:

V Beogradu so se z molitvijo v cerkvi poslovili od pokojnega Mateja Periša, ki ga bodo odpeljali v domači Split, kjer ga bodo tudi pokopali.

/
Nenad Periš se je zahvalim Beograjčanom, policiji Srbije in Hrvaške, prijateljem in vsem, ki so sodelovali pri iskanju njegovega sina.

Po petih mesecih in pol so v sredo v Donavi v Beogradu našli truplo 27-letnega Spličana Mateja Periša, ki je izginil v noči na 31. december lani. Čeprav se je domnevalo, da je padel v reko in se utopil, to ni dalo miru njegovim prijateljem in sorodnikom, zlasti njegovemu očetu Nenadu, ki je vseskozi sodeloval pri iskanju in do konca ohranil upanje, da bi se lahko zadeva odvila drugače.

»Zahvaljujem se Beogradu in Beograjčanom, ki so pokazali veliko srčnosti,« je danes povedal Nenad Periš in nadaljeval, da je lahko z njihovo pomočjo lažje prestal teh 139 dni, ko je iskal sina in bil v nevednosti glede njegovega izginotja. Zahvalil se je tudi srbski policiji, ki je profesionalno opravilo svoje delo, hkrati pa pokazala, tako Nenad Periš, človeški obraz.

»Prišli smo do konca. Danes odhajam domov s sinom, obrnil bom nov list v življenju« je za srbske medije dejal Periš, ki verjame, da »ima božji klic«, da Bog sprejme Mateja medse, globlji pomen, ki ga sicer ne razume, upa pa, da bo lahko nekega dne o tej žalostni epizodi razmišljal in jo razumel.