1000 evrov kazni

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je kavarni izdala globo

M.U.
20. 5. 2022, 07.17
Posodobljeno: 20. 5. 2022, 07.34
Deli članek:

Lastnika kavarne Ditta Artigianale v Firencah je policija kaznovala, potem ko ga je stranka prijavila, ker se je razburila nad visoko ceno kave. Ker pa kavarna ni imela navedenih cen, je dobila kazen v višini 1000 evrov.

Profimedia
/

Lastnik kavarne Francesco Sanapo se je na Facebooku pritožil zaradi kazni, za katero je dejal, da je nastala po tem, ko je bila stranka presenečena nad ceno dveh evrov za brezkofeinski espresso.

Sanapo je večkrat nagrajen barista in zvezda oddaje "Coffee Hunters," ki se predvaja ma italijanskem kanalu za hrano "Gambero Rosso".

Sanapo je v ponedeljek na Facebooku zapisal: "Nisem tukaj, da bi razpravljal o globi in pripravljen sem plačati za svoje napake."

Vendar je dejal, da čuti, da mora spregovoriti zaradi gostinstva in "prihodnosti italijanske kavarne."

Sanapo je zapisal: "Tukaj sem, da poskrbim, da ne bo nihče drug ogorčen, če plača dva evra za espresso. To je misija in jo bom opravil z dvignjeno glavo."

Trdil je, da čeprav cena morda ni bila vidna, je bila na voljo v meniju QR kode.

Inšpektor Magnolfi je za CNN povedal, da policisti redno preverjajo kršitve predpisov v trgovinah ter obratih s hrano in pijačo. Povedal je, da v povprečju vsako leto izdajo približno 15 takih kazni.

Magnolfi je dejal, da je "vidnost cene izdelka ali blaga eno od temeljnih načel pri varovanju potrošnika."

Dejal je, da se strinja, da bi bili nekateri presenečeni nad globo, "ki se morda zdi pretirana za kavo dveh evrov, a tak je zakon." Dodal je, da kava običajno stane med 1 in 1,5 evra, kar "je verjetno tisto, kar je kupca v prvi vrsti vznemirilo."