Ironija

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

M.U.
19. 5. 2022, 14.52
Posodobljeno: 19. 5. 2022, 18.39
Deli članek:

Srce Putinove hčere je ogrel ruski baletni plesalec, ki si deli enak priimek kot ukrajinski predsednik. Z njim naj bi imela tudi dve leti staro hčerko.

Profimedia
Katerina Tihonova

Sankcije proti 35-letni bivši akrobatki, uvedene zaradi očetove invazije na Ukrajino, so ustavile njene redne lete iz Moskvo v München, kjer biva 53-letni ruski baletni plesalec Igor Zelenski. Münchenu naj bi se par tudi spoznal.

V svoji uspešni karieri plesalca in režiserja je Zelenski deloval v New Yorku in Londonu, do nedavnega je vodil Bavarski državni balet.

Katerina je hči Vladimirja Putina iz njegovega zakona z nekdanjo prvo damo Rusije Lyudmilo.

Katerina, ki je bila do leta 2017 poročena z najmlajšim ruskim milijarderjem Kirilom Šamalovim (40), ima z novim partnerjem Zelenskim tudi dveletno hčerko, sta razkrila ruska neodvisna časopisna hiša IStories in nemški Der Spiegel. 

Putin ni bil naklonjen Rusom, ki živijo na Zahodu, kljub temu pa je njegova lastna hči pogosto potovala v München s popolno državno podporo in varnostjo, da bi preživela čas s svojim fantom. Med njunimi srečanji v Münchnu so ju varovale ruske tajne službe. Zdi se, da je od začetka letošnjega leta in do vojne v Ukrajini živela z njim v Nemčiji. 

Novinarska preiskava je razkrila dokumente, ki dokazujejo opravljene lete, v katerih so bili "Tihonova, Zelenski, otrok, varuške in varnostniki". Katerina je v dveh letih več kot 50-krat odletela v München.

Zelenski, Rus gruzijskih korenin, naj ne bi bil v sorodu z ukrajinskim predsednikom Volodomirjem Zelenskim.

Profimedia
52-letni Igor Zelenski