Izolacija Rusije

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem zavajanju

R.T.
17. 5. 2022, 11.32
Posodobljeno: 17. 5. 2022, 13.35
Deli članek:

V ruskih medijih je v času vojne v Ukrajini redko zaslediti vsaj za kanček kritične novice o potezah Kremlja. Upokojeni polkovnik Mihail Hodarenok pa je kar na državni televiziji podvomil o enostranskem poročanju Moskve o dogajanju na frontah v Ukrajini.

Profimedia
V Rusiji težko priznajo, da se ukrajinski vojaki bojujejo za domovino.

Realnost na terenu je po Hodarenokovih besedah drugačna kot jo prikazujejo državni mediji in oblast. Ukrajinci so po njegovih besedah visoko motivirani in pripravljeni umreti za svojo državo, nikakor ni govora o usihanju morale, kot so o tem poročali ruski mediji. »Vse to je, iskreno povedano, laž,« je dejal izkušeni polkovnik, ki meni, da so Rusi skoraj povsem izolirani in da je težko priznajo, da je »proti Rusiji cel svet«.

Ukrajinci prejemajo izdatno vojaško in finančno pomoč Zahoda, sami pa so zmožno mobilizirati milijon ljudi in jih posledično tudi oborožiti opozarja Hodarenok in apelira na ruski vojaški vrh, da to upošteva pri taktiki in strategiji, da se pri načrtovanju operacij ne oddaljijo od realnosti.

V tem kontekstu je dodal, da je nesmiselno rožljanje z orožjem v smeri Finske, ki se je odločila za vstop v Nato, saj je Rusija politično in vojaško v »popolni geopolitični izolaciji«.