Nesprejemljivo?

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

R.T.
16. 5. 2022, 09.51
Posodobljeno: 16. 5. 2022, 09.55
Deli članek:

Rusom niti na vzhodu Ukrajine ne gre vse po načrtih. Do različnih pogledov naj bi prišlo celo v Kremlju, je nakazal ruski veleposlanik v ZDA Anatolij Antonov.

Pro
Ruski veleposlanik v ZDA Anatoli Antonov.

Antonov je nastopil na ruski državni televiziji in med drugim povedal, da ZDA potiho ponuja Kremlju možnost pogovorov, če se zaustavijo boji v Ukrajini. V Kremlju naj bi bili nekateri politiki celo naklonjeni tej ponudbi in bi bili pripravljeni na umik, toda, kot je dejal Antonov, on ni med njimi.

Ruski veleposlanik je dejal, da so ameriški pogoji nesprejemljivi. Trenutno naj bi v Washingtonu zahtevali, da Rusija ustavi »posebno vojaško operacijo«, umakne vojaške enote na območje, kjer so bile pred 24. februarjem, in tretji pogoj, povsem nesprejemljiv za Antonova, da se Rusi opravičijo in pokesajo za invazijo na Ukrajino.

Antonov je takoj zatem na televiziji zatrdil, da Rusija ne pristaja na takšne zahteve in da ne bo nikakršne kapitulacije. Ruski diplomati so bili po njegovem vedenju celo večkrat soočeni z grožnjami fizičnega nasilja, zato bodo okrepili njihovo varovanje.