Nevzdržne bolečine

Če ne bo vnuka, zahtevata od sina plačilo več kot pol milijona evrov

R.T.
13. 5. 2022, 08.44
Posodobljeno: 13. 5. 2022, 08.57
Deli članek:

Indijska zakonca sta besna na svojega sina, ker jima ne omogoči radosti starega starševstva.

Profimedia
Sanje Sanjeeva in Sadhane Prasada.

61-letni Sanjeev in 57-letna Sadhana Prasad iz indijskega zvezne države Uttarkhand nista le jezna na svojega 35-letnega sina Shreya, ampak sta se odločila, da proti njemu vložita tožbo. Sin je že šest let poročen, pa še ni »ustvaril« otroka, tarnata Sanjeev in Sadhana, ki zahtevata odškodnino v višini dobrih 600.000 evrov, če ne bosta v roku enega leta postala dedek in babica.

Sanjeev svojo nenavadno zahtevo utemeljuje z denarnim in vzgojno-izobraževalnim vložkom v svojega sina. Celo življenje sta ga redila, vzgajala, mu plačala 62.000 tisoč evrov za šolanje za pilota v ZDA, ki ga je uspešno opravil. Po pridobljenem znanju se je Shrey leta 2007 vrnil v Indijo, toda kmalu je izgubil službo in dve leti ostal na plečih staršev, kar je tudi vključeno v višino zahtevane odškodnine. Starša sta potem povlekla niti in sinu pomagala do službe v letalski družbi. Leta 2016 sta mu na pladnju prinesla tudi nevesto in se dogovorila za poroko. Vse v upanju, da bosta mladoporočenca spočela vnuka ali vnukinjo, s katerim si bosta stara Prasadova pestrila upokojensko življenje. Starša sta mladoporočencema plačala tudi poroko, medene tedne v tujini in avto v vrednosti 70.000 evrov.

Njun odvetnik je tožbeni zahtevek zasnoval na podlagi »duševnih bolečin«, ki se iz dneva v dan, ko sta brez vnukov, stopnjujejo, in, kot je dejal Sanjeev Prasad, »postajajo nevzdržne«.

Sin in njegovo soproga se še nista odzvala na tožbo, poroča indijski časnik The National, zaslišanje pred sodiščem v Haridwarju pa je napovedano za prihodnji torek.