Napadalec

Pridržali 16-letnika, ki je načrtoval napad na šolo

M.U.
12. 5. 2022, 14.53
Posodobljeno: 12. 5. 2022, 14.58
Deli članek:

V Nemčiji so pridržali 16-letnega študenta, potem ko je policija preiskala njegovo stanovanje in našla orožje. Fant naj bi načrtoval napad na lokalno šolo v zahodnem mestu Essen.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so ponoči preiskali stanovanje, v katerem je živel 16-letnik, in poleg materiala, potrebnega za izdelavo eksplozivne naprave, našli tudi več sulic in drugega ostrega orožja, poročajo nemške oblasti.

Domneva se, da je napad načrtoval na Don Boscovi gimnaziji, ki jo trenutno obiskuje, ali pa na drugi lokalni šoli, ki jo je obiskoval prej.

Policija je za nemško televizijo ZDF potrdila, da obstajajo dokazi o načrtovanju kaznivega dejanja, "pri katerem naj bi imelo glavno vlogo orožje", dodatnih podrobnosti pa niso navedli.

Mladenič je od danes v policijskem pridržanju, obe šoli pa sta danes zaprti zaradi policijskih preiskav. Srednja šola Don Bosco je danes zjutraj na svoji spletni strani objavila, da je "prejela informacijo, da se na šoli načrtuje zločin."

Thomas Kutschaty, vodja zveznega parlamenta SPD, je danes zjutraj na Twitterju objavil, da je globoko šokiran, hkrati pa je pohvalil pogumno posredovanje policije, ki je rešila življenja šolskega osebja in dijakov.