Vatikan

Papež je zaradi zdravstvenih težav moral prestaviti obisk Libanona

STA/M.U.
9. 5. 2022, 18.37
Posodobljeno: 9. 5. 2022, 18.56
Deli članek:

Libanonski minister za turizem je danes potrdil, da je papež svoj obisk, ki je bil načrtovan za junij, prestavil. Minister ni razkril zdravstvenih razlogov, je pa znano, da ima papež že dlje časa težave s kolenom.

Reuters
Papež Frančišek je blagoslov mestu in svetu spet podelil z balkona vatikanske bazilike.

Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je minuli četrtek prvič uporabil voziček na javnem dogodku. Na njem se je pripeljal na srečanje katoliške organizacije redovnic.

"Libanon je prejel pismo Vatikana, ki ga uradno obvešča o odločitvi, da preloži načrtovani obisk papeža v Libanon," je dejal Nassar v izjavi, ki jo je objavila libanonska tiskovna agencija.

Papeževi obiski na tujem in načrtovani sestanki so "preloženi iz zdravstvenih razlogov", je pojasnil minister, ki vodi odbor za pripravo obiska, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vatikan obiska sicer ni nikdar potrdil, je pa libanonsko predsedstvo aprila sporočilo, da bo 85-letni papež Libanon obiskal junija.

Poglavar katoliške cerkve si je že dolgo želel odpotovati v to sredozemsko državo, ki jo že več kot dve leti pretresa najhujša gospodarska in finančna kriza v njeni zgodovini. Libanonski predsednik Michel Aoun je bil marca v Vatikanu na zasebni avdienci pri papežu Frančišku, poroča nemška tiskovna agencija dpa.