Hranila jih je v hladilnih torbah

Aktivistka, ki nasprotuje splavu, si je pridobila že več kot 115 zarodkov

L.J.
6. 4. 2022, 10.34
Posodobljeno: 6. 4. 2022, 10.35
Deli članek:

Minuli teden je policija na domu Lauren Handy v hladilnih torbah našla ostanke 5 zarodkov. Sedaj razkriva, da jih je hranila že mnogo več.

Reuters
Lauren Handy (levo) in aktivistična kolegica Terrisa Bukinovac (desno) na protestu proti splavu v Washingtonu.

Minuli teden je policija v hišni preiskavi na domu aktivistke Lauren Handy, ki nasprotuje splavu, naletela na grozljivo najdbo. Kar v hladilnih torbah je Hardy hranila ostanke petih zarodkov. 

Minulo sredo je bila Handy obtožena, da je leta 2020 organizirala blokado klinike, na kateri opravljajo splave. S tem je posameznicam onemogočala dostop do reproduktivne zdravstvene nege, kar je v ZDA zločin. Zaradi obtožb je bila Handy aretirana, a so jo nato iz pripora izpustili. Na dan aretacije je policija na njenem domu opravila tudi hišno preiskavo, saj so prejeli namig, da naj bi na domu hranila biološko nevarne odpadke. Takrat so naleteli na hladilne torbe z zarodki.

Danes je Handy na novinarski konferenci spregovorila in zatrdila, da je čez njena vrata prišlo že 115 ostankov zarodkov. In kaj je z njimi počela? Za zarodke naj bi organizirala krst, nato pa jih je pokopala na "zasebnem pokopališču" na neimenovani lokaciji. 

Handy je razložila, da je do zarodkov prišla, ko je protestirala pred kliniko Surgi v Washingtonu. Tam je naletela na voznika, ki je na tovornjak nalagal škatle z biološko nevarnimi odpadki, skupina s Handy na čelu pa ga je prepričala, da jim škatle preda. Podjetje, v katerem je voznik zaposlen, zanika, da je do dogodka prišlo.