Po 98 odstotkih preštetih glasov je vladajoča stranka Fidesz prejela 53 odstotkov glasov, združena opozicija Enotno za Madžarsko pod vodstvom župana mesta Hodmezovasarhely Petra Marki-Zaya, v kateri je šest strank, pa je zbrala 35 odstotkov glasov.

Orbanovi stranki se tako znova obeta dvotretjinska večina v parlamentu. Opozicija pod vodstvom Petra Marki-Zayja naj bi imela v novem parlamentu 56 sedežev.

Orban, za katerega bo to že četrti zaporedni mandat, skupno pa peti, je neuradne izide volitev označil za "veliko zmago". V nagovoru svojim privržencem je dejal: "Dosegli smo veliko zmago - zmago, ki je tako velika, da se jo vidi z meseca, a zagotovo iz Bruslja." Kot je še dejal v govoru, so zaščitili neodvisnost in svobodo Madžarske, njen mir in varnost. "Še nikoli nismo imeli toliko nasprotnikov. Levico v domovini in tujini, Sorošev denar in ukrajinskega predsednika. Toda niso nas ustavili," je dejal Orban, ki pravi, da je obranil "svobodo in samostojnost Madžarske". Zelenski je Orbanu nedavno v svojem nagovoru voditeljem EU očital dvoličnost in ga pozval, naj se končno odloči, ali je na strani Rusije in njenega predsednika Vladimirja Putina ali na strani Ukrajine in Evrope.

Marki-Zay je priznal poraz in zmago Fidesza v prvi vrsti pripisal učinku "ogromnega propagandnega aparata in medijske dominacije. Vedeli smo, da bodo pogoji neenakopravni, tako da se še vedno sprašujemo, ali so bile te volitve dejansko demokratične in svobodne."