Se je tretja svetovna vojna že začela?

FOTO: Ukrajinski poslanec: Na ulicah Mariupola trupla. Kopljejo množične grobove

M.M.
9. 3. 2022, 13.23
Posodobljeno: 9. 3. 2022, 15.29
Deli članek:

Poslanec je Zahod pozval, naj prizna, da se je tretja svetovna vojna že začela. V Mariuplu hrane še za tri dni.

Profimedia
Vsi si iz Mariupola želijo čim prej pobegniti, saj ni prizor človeških trupel na ulicah tega mesta zadnje dni žal nič nenavadnega.

Ukrajinski poslanec Dmitrij Gurin je povedal, da oblasti v Mariupolu, mestu na jugovzhodu Ukrajine, ki ga oblegajo ruske sile, verjamejo, da imajo dovolj zaloge hrane le še za tri dni.

Oblasti so bile prisiljene kopati množični grob za 33 ljudi, ker so bila pokopališča zaradi obstreljevanja nedostopna. "Zdaj imamo situacijo, ko brutalno bombardirajo civiliste in mirna mesta,'' je povedal Gurin in dodal, da v vzhodnem delu Mariupola, kjer živijo njegovi starši, ni vojaške infrastrukture in je nikoli ni bilo. 

Več kot 400.000 ljudi je s strani ruskih sil zajetih v tem obleganem ukrajinskem mestu. Rusi blokirajo humanitarno pomoč in evakuacijsko pot, je dejal ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba

Zahod mora priznati, da se je tretja svetovna vojna že začela

Pozval je zahodne države, naj priznajo, da se je "tretja svetovna vojna že začela", in pozval ZDA, naj dovolijo Poljski, da ukrajinsko letalstvo opremi z lovskimi letali sovjetske izdelave MIG-29.

"Edino vprašanje je, koliko Ukrajincev bo umrlo, dokler se to ne zgodi," je dejal Gurin. "Združeno kraljestvo se je tako odločilo pred 80 leti. Menimo, da je to pomembna odločitev, ne samo za nas, ampak tudi za vas in vašo prihodnost," je dodal ukrajinski poslanec.