Občutek sitosti

V lekarnah injekcija za hujšanje

M.M.
8. 3. 2022, 18.41
Posodobljeno: 8. 3. 2022, 18.51
Deli članek:

V Veliki Britaniji so pred dnevi v lekarnah začeli prodajati »cepivo za hujšanje«, za katerega ni potreben recept, deluje pa tako, da zavira apetit. Zdravilo obljublja izgubo pet odstotkov telesne teže v treh mesecih zdravljenja.

Dreamstime
Podjetje, ki je ustvarilo zdravilo, poudarja, da bo učinek neverjeten, za tiste, ki se trudijo imeti zdravo telesno težo. Zdravilo zavira apetit in spodbuja, da čez dan zaužijete manj kalorij.

Injekcija, ki jo je odobrila britanska zdravstvena služba (NHS), imenovano Liraglutide, je zdaj na voljo za nakup v lekarnah. Tisti, ki jih zanima prejem odmerka, se bodo morali prijaviti na hitro spletno svetovanje. Injekcija posnema hormon GLP1, ki ga naše telo sprošča, ko se po obroku počutimo siti.

Zdravstveni strokovnjaki so poudarili, da injekcije niso 'čudežno' zdravilo za hujšanje in jih je treba kombinirati z dietnim načrtom z nizko vsebnostjo maščob in zmerne vadbe, da bi dosegli kakršno koli izgubo teže.

Tak način zdravljenja je primeren za odrasle, mlajše od 75 let. Izogibati  se mu morajo nosečnice ali doječe ženske, pa tudi osebe s težavami z jetri ali ledvicami.