Po zabavi

Na zaslišanju, ker je kot 18-letni dijak seksal s 23-letno učiteljico

R.T.
7. 2. 2022, 20.57
Posodobljeno: 7. 2. 2022, 21.02
Deli članek:

Srednješolska učiteljica telovadbe iz obrobja Glasgowa je v neprijetnem položaju. Eden od njenih bivših dijakov jo je nerad obremenil pred komisijo (General Teaching Council for Scotland).

Instagram
Melissa Tweedie zdaj živi v Dubaju.

Kar strnimo dolgovezne očitke na račun danes 27-letne Melisse Tweedie, ki ni več učiteljica v vlažnem in vetrovnem Paisleyu na Škotskem, ampak inštrukturica joge v sončnem Dubaju. Na maturantski zabavi junija 2017 naj bi nedostojno plesala z 18-letnimi dijaki, z enim pa se naj bi preveč zbližala. Po popivanju sta imela spolne odnose. Med njima so bile takrat štiri leta razlike v starosti.

Danes je pred komisijo svoj spomin na dogajanje razgrnil 18-letnik, ki so ga imenovali le z »dijak A«. Že na začetku je povedal, da ni on tisti, ki je prijavil zadevo, to so storili drugi. Opravičil se je gospodični Tweedie, ker jo zdaj vlačijo po komisijah in tabloidih. Kar se njega tiče, to ni bila več »šolska zadeva«, ampak bi se lahko zgodilo kadarkoli, na »navaden petkov ali sobotni večer«, navaja njegove besede Daily Mail.

Potrdil je, kar so povedali že drugi. V tistem večeru se je popilo veliko, nemara preveč alkohola. V hotelu, kjer so imeli dijaki sobe, se jim je pridružila učiteljica telovadbe. Spet so pili, se smejali, opolzko šalili, ker so bili preveč glasni, jih je receptor nagnal iz sobe. Ostala sta le Melissa in »dijak A«. Odšla sta v njegovo sobo in seksala, brez prisile, zjutraj pa sta oba zapustila hotel.

Nekdanji učiteljici komisija poleg nedostojnega obnašanja očita, da ni prijavila popivanja dijakov in da po dogodku ni govorila resnice. Prijavili so ju tudi policiji, vendar policija ni zaznala znakov kaznivega dejanja, tako da jo v najslabšem primeru čakajo le interne disciplinske sankcije, zaradi katerih se v Dubaju verjetno ne bo pretirano vznemirjala.

Instagram
Bivša učiteljica telovadbe.