Politika bolnišnice

Ker ni cepljen proti koronavirusu, mu ne bodo presadili srca

M.M.
26. 1. 2022, 09.39
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 10.07
Deli članek:

Bolnišnica v ameriškem mestu Boston je zavrnila bolnika, ki čaka na presaditev srca.

Reuters
Iz bolnišnice so sporočili, da večina od 100.000 ljudi na čakalni listi za presaditev v petih letih ne bo dobila organa, ker jih je premalo.

V bolnišnici pravijo, da upoštevajo lastno politiko in pravila. "Glede na pomanjkanje organov delamo vse, kar je v naši moči, da zagotovimo, da ima pacient, ki prejme organ, najboljše možnosti za življenje," so pojasnili iz bostonske Brigham and Women's Hospital. 

Tiskovni predstavnik je dejal, da bolnišnična pravila zahtevajo, da so bolniki cepljeni proti koronavirusu. "Pomemben pogoj je življenjski slog kandidatov za presaditev, da bi ustvarili najboljše možnosti za uspešno operacijo in zagotovili preživetje bolnikov po presaditvi, saj je njihov imunski sistem drastično ogrožen," je dejal tiskovni predstavnik bolnišnice.

Izjava bolnišnice nakazuje, da so na nesposobnost necepljenega bolnika vplivali tudi drugi dejavniki. Toda v bolnišnici niso želeli razpravljati o podrobnostih, saj so se sklicevali na zasebnost pacienta. 

Zmanjkuje mu časa

Fergusonova družina je dejala, da je prešibak, da bi ga premestili v drugo bolnišnico, in da mu "zmanjkuje časa". ''Pogumno se bori in ima načela, v katera resnično verjame, zato ga še bolj spoštujem,'' je dejal oče David Ferguson''DJ Ferguson potrebuje novo srce, a ga je bolnišnica v Bostonu umaknila s seznama,'' dodaja tudi, da je cepivo proti koronavirusu v nasprotju z osnovnimi načeli njegovega sina: ''On ne verjame v to".

Ferguson je v bolnišnici od 26. novembra in trpi zaradi dedne težave s srcem, zaradi katere se njegova pljuča polnijo s krvjo in tekočino.