Poraz v New Yorku

Za Kopitarjevo moštvo usodni kazenski streli

J.P./STA
25. 1. 2022, 06.59
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 07.03
Deli članek:

Domačini so bili boljši po kazenskih strelih, 34-letni Hrušičan pa je na tekmi vknjižil eno podajo in zadel v tretjem krogu kazenskih strelov.

Profimedia
Anže Kopitar

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL klonil v Madison Square Gardnu proti New York Rangers z 2:3. 

Kralji so se v zaostanku znašli dve sekundi pred koncem prve tretjine, ko je z igralcem več na ledu zadel Chris Kreider. S 30. golom je postal prvi hokejist, ki je to sezono prebil to mejo.

Ob koncu 12. minute druge tretjine je najprej izenačil Blake Lizotte, ob koncu tega dela igre pa je goste v vodstvo z igralcem več popeljal Alex Iafallo. Kopitar je bil pri tem golu med podajalci, s čimer je vknjižil 24. podajo v sezoni, skupaj pa 37. točko na 43 odigranih tekmah.

V zadnji tretjini je nato New York izenačil prek Barclaya Goodrowa, dvoboj pa so po petih minutah podaljška, v katerem zadetkov ni bilo, odločili kazenski streli. V tretji seriji teh je Kopitar z zadetkom že skorajda zagotovil zmago svoji ekipi, a je imel Artemij Panarin drugačne načrte. V šesti seriji je nato Adam Fox odločil dvoboj in Rangers pomagal do 60. točke v sezoni. S tem so le točko oddaljeni od Floride in Tampe, ki sta na vrhu vzhodne konference.

"Občutek je grenko-sladek, saj bi lahko osvojili obe točki. Pri drugem golu bi moral sam posredovati bolje in preprečiti Goodrowu, da podstavi palico. Vseeno ... Tri osvojene točke od štirih na prvih dveh gostovanjih niso slabe. Vzeli bomo to in se zbrali za naslednjo tekmo," je po srečanju dejal Kopitar. Tretjo tekmo niza šestih gostovanj bodo kralji odigrali v noči na petek proti New York Islanders.

Los Angeles je z 48 točkami na sedmem mestu zahodne konference, varovanci Todda McLellana pa so izgubili četrtič na zadnjih petih tekmah. "Igramo dober hokej, ampak tega rezultati ne kažejo. Smo pa v solidni formi in če sestavimo vse kose sestavljanke, lahko vsako tekmo dobimo," je še dodal slovenski as v ligi NHL.

Na vrhu lige je po novem Colorado. Avalanche so z zadetkoma Nazema Kadrija in Mikka Rantanena z 2:0 na domačem ledu premagali Chicago Blackhawks. Na vrhu zahoda imajo 61 točk oziroma pet točk prednosti pred St. Louis Blues in Nashville Predators. Na ledu so bili danes hokejisti St. Louisa in na gostovanju pri Calgary Flames doživeli visok poraz z 1:7. Za kanadsko moštvo je zadelo sedem različnih hokejistov, pet točk pa je s podajami zbral Matthew Tkachuk.

Še malenkost bolj razpoloženi so bili strelci v Minnesoti. Tam je osem hokejistov doseglo po gol ob zmagi domačih Wild proti Montreal Canadiens z 8:2 . S tremi točkami se je najbolj izkazal Nico Sturm.

Vegas Golden Knights so v prestolnici proti Washington Capitals slavili z nogometnim izidom 1:0. Edini zadetek je bil delo Mika Amadia. Anaheim Ducks so s 5:3 ugnali Boston Bruins. S tremi podajami se je pri zmagovalcih izkazal Hampus Lindholm, medtem ko je za kosmatince gol in podajo zbral David Pastrnak. Na edini preostali tekmi so Dallas Stars s 3:1 v gosteh premagali Philadelphia Flyers. Gol in podajo je za zvezde dosegel Roope Hintz.