Bolečine v levem kolenu

VIDEO: Goggia spet grdo padla: salta in nato na hrbet

G.G./STA
23. 1. 2022, 13.05
Posodobljeno: 23. 1. 2022, 15.31
Deli članek:

Trenutno najboljša smučarka v hitrih disciplinah Italijanka Sofia Goggia je utrpela še drugi padec v dveh tednih. Devetindvajsetletna tekmovalka iz Bergama je padla na današnjem superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v domači Cortini d'Ampezzo.

Profimedia
Sofia Goggia, najhitrejša smučarska v tej sezoni.

Goggia, ki vodi v smukaškem seštevku zime, je bila zelo hitra v zgornjem delu proge. Počasnejša je bila le nekaj stotink od takrat najhitrejše rojakinje Elene Curtoni, vse do padca v enem izmed zavojev.

Goggii je vzelo levo smučko, raztegnilo nogi, naredila je salto in padla na hrbet. Po padcu je za trenutek obležala na progi, a se je ob krikih sama dvignila. S pomočjo delavcev si je nadela smuči in prismučala brez pomoči v cilj. Po prihodu se je takoj odpravila v zdravstveni šotor.

To je drugi grd padec Italijanke pred zimskimi olimpijskimi igrami. Padla je že na smuku v Zauchenseeju, a ni utrpela posledic. V soboto je v Cortini postavila najhitrejši čas smuka ter zmagala še na četrtem smuku v sezoni. V tej zimi je slavila tudi na dveh superveleslalomih in je glavna favoritka v hitrih disciplinah na OI na Kitajskem.

Bolečine v levem kolenu

Italijanska tiskovna agencija Ansa je sporočila, da Goggia po prvem pregledu v zdravniškem šotoru v ciljni areni čuti bolečine v levem kolenu. V italijanski reprezentanci sicer želijo najboljšo italijansko smukačico čim prej odpeljati v Milano na dodatne preiskave.

Edina slovenska predstavnica na tekmi je bila Maruša Ferk Saioni, ki je osvojila 31. mesto. Ilka Štuhec je današnji superveleslalom izpustila, potem ko je med sobotnim smukom, na katerem je osvojila 11. mesto, začutila bolečine v desnem kolenu.