Nenavadna druščina

Z mrtvecem pod roko zakorakala na pošto in zahtevala njegovo pokojnino

G.G.
22. 1. 2022, 09.39
Posodobljeno: 22. 1. 2022, 17.17
Deli članek:

Na pošti v irskem mestu Carlow so v petek uslužbenci doživeli prigodo, ki jo bodo lahko pripovedovali do konca življenja.

Google Maps
Nadrealistični prizori so se odvili v majhni pošti v Carlowu.

Nekaj pred poldnevom je v poštni urad v Carlowu stopil moški, ki je želel dvigniti pokojnino v imenu druge osebe. Uslužbenka mu je povedala, da tako ne gre, da mora upokojenec v lastni osebi priti na pošto ali pa pooblastiti sorodnika, če želi dvigniti denar. Moški je nejevoljno odšel, nedolgo zatem pa se je vrnil. Tokrat ni bil sam. Bil je v čudni družbi, kot je kasneje opisala poštna uslužbenka. Proti njej so namreč previdno stopali trije moški. Pravzaprav dva, tretji, ki je bil med njima in sta ga druga dva podpirala kot kakšnega ranjenca ali pijančka, je noge le vlekel za sabo.

Ta nebogljeni moški sredi šestdesetih let bi rad dvignil pokojnino, sta povedala »zdrava« moška. Uslužbenki je nekaj močno zasmrdelo, saj je imel možak pulover dvignjen čez pol obraza, na glavi pa klobuk. Takoj je poklicala vodjo urada. Ko so dali jasno vedeti, da pokojnine ne bodo izplačali in začeli vrtati o stanju na smrt utrujenega kolega, sta sumljiva moška dejala, da je njunega  "upravičenca do pokojnine" zadela kap, spustila sta ga na tla in jo ucvrla skozi vrata. In kaj je bilo z upokojencem? Zvrnil se je na tla kot klada. Kako tudi ne, saj je bil mrtev že najmanj dva dni.

Policija preiskuje zadevo in išče moška, ki sta hotela pobrati pokojnino pokojnika.

Lokalni politik Fergal Brown je za Irish Times povedal, da je bil pokojni spoštovan meščan. Gre za 66-letnega Peadarja Doyla, dobro znanega prebivalcem Carlowa. Živel je v bližini pošte. »Ko sem slišal, kaj se je zgodilo, sem mislil, da gre za potegavščino. To je neverjetno. Razumen človek si ne bi mogel zmisliti in načrtovati, kaj takšnega,« je dejal Brown.