V Parizu le cepljeni

Djoković ostal še brez drugega grand slam turnirja?

M.M.
19. 1. 2022, 17.37
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 19.12
Deli članek:

Združenje teniških igralcev je odločilo, da Djoković ne bo mogel igrati na pariškem Roland Garrosu, če se ne bo cepil proti covidu-19.

Reuters
Djokovićev prihod na beograjsko letališče po avstralski sagi. Bo sploh odletel v Pariz, ali bo ostal brez nastopov na največjih turnirjih?

Na drugem grand slam turnirju sezone, Roland Garrosu, bodo lahko nastopili le cepljeni teniški igralci. Informacija je bila potrjena danes, potem ko je Združenje teniških igralcev (ATP) poslalo okrožnico z naslovom: »Pomembno: Zahteva za cepljenje v Franciji".

To pomeni, da tudi prvi tenisač sveta Novak Djoković ne bo mogel igrati v Parizu, odločitev pa prihaja le nekaj dni po koncu sage v Avstraliji, kjer so mu lokalne oblasti odvzele vizum.

''Trenutno ni jasno, ali bodo igralci, ki so si opomogli od virusa, lahko igrali, če so prejeli vsaj en odmerek cepiva,'' piše v e-pošti, ki jo je ATP poslal igralcem.

Turnirja v Parizu se bodo lahko udeležili le cepljeni teniški igralci. Nastopili pa bodo lahko tudi tisti, ki imajo potrdilo, da ne smejo biti cepljeni zaradi zdravstvenih razlogov.