Z okužbo do covidnega potrdila

Z okuženo palčko si je namerno povrtala po nosu, nato je "štafeto" predala otrokom

R.T.
18. 1. 2022, 11.49
Posodobljeno: 18. 1. 2022, 12.01
Deli članek:

Perfiden poskus ženske in matere s kantona Bern v Švici, kako priti do covidnega potrdila.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Cepiti se ni hotela, saj si je mislila, da ji lahko kot alergiku cepivo proti covidu-19 škoduje. Začrtala si je drugačno pot. Priskrbela si je okuženo palčko za jemanje brisov in si jo sama porinila v nosnici. Povrtala je globoko, do solz, da bi bila verjetnost okužbe čim višja. Uspelo ji je. V naslednjih dneh so jo razveseljevali klasični simptomi koronavirusa, glavobol, rahlo povišana telesna temperatura, splošna utrujenost. Na testiranju je bila pozitivna na koronavirus, s čimer je bil njen cilj dosežen - prejela je covidno potrdilo. Po šestih dneh so simptomi izzveneli, poroča spletna stran 20minuten.

Enak pristop je ubral njen najstarejši sin, ki se je tudi uspešno okužil. Najmlajši otroci pa tako ali tako niso imeli izbire, v karanteni so bili skupaj z materjo.

Strokovnjaki so že večkrat poudarili, da gre pri namernih okužbah za zelo neodgovorno početje, saj ni mogoče vnaprej vedeti, kakšen bo potek okužbe in bolezni. Švicarsko društvo alergologov in imunologov pa je ponovilo, da je cepljenje priporočljivo tudi za alergike.