Melbourne

Zalomilo se je v zaključkih, Kaja Juvan po trilerju sklenila pot

S.R./STA
17. 1. 2022, 07.39
Posodobljeno: 17. 1. 2022, 07.44
Deli članek:

Slovenska tenisačica Kaja Juvan je že v uvodnem krogu sklenila nastope na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Profimedia
Kaja Juvan

Enaindvajsetletna mladinska olimpijska prvakinja iz Ljubljane je imela danes vse za zmago nad precej izkušenejšo Maryno Zanevsko, v Ukrajini rojeno 28-letno Belgijko. Ta je Kajo Juvan po več kot dveh urah boja ugnala z rezultatom 7:6 (7) in 7:6 (4). Juvanova je tekmici v uvodnem nizu odvzela servis v šesti igri in nato povedla s 5:2. Kar dvakrat je servirala za zmago, na koncu pa se neuspešno reševala v podaljšani igri. Tam je pri vodstvu s 6:5 vnovič servirala za niz, vodila je tudi s 7:6, a oddala naslednje tri točke.

Drugi niz je Juvanova nato odprla z vodstvom s 5:0 in 5:1. Pri 6:5 je še tretjič servirala za izenačenje v nizih, a najprej izgubila svoj servis, nato pa še podaljšano igro.

V posamični konkurenci slovenske barve zdaj brani le še Konjičanka Tamara Zidanšek, ki se bo prav tako pomerila s tekmico iz Beneluksa, 31-letno Nizozemko Arantxo Rus, 66. igralko sveta. Slovnija v moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika, na turnirju pa bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Klepač, in sicer v konkurenci dvojic.