Zahteval izpustitev

Talci v sinagogi, osumljenca pokončali

J.P.
16. 1. 2022, 09.34
Posodobljeno: 16. 1. 2022, 19.12
Deli članek:

Talce so osvobodili nepoškodovane. Osumljenec je podlegel.

Profimedia
Vsi talci so na svobodi.

Štirje talci, ki jih je v soboto v sinagogi v mestu Colleyville v Teksasu zajel strelec, so odnesli celo kožo. Po 12 urah in enem izpuščenem talcu so v stavbo vpadli »specialci« – po nekaj strelih in glasnem poku je bila situacija s talci končana.

Osumljenec je podlegel, a so oblasti pozneje izpostavile, da talcev ni ranil. Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je pozneje sporočil, da je bil ugrabitelj 44-letni britanski državljan Malik Faisal Akram. "Na tej stopnji nimamo nikakršnih indicev o morebitni vpletenosti drugih oseb," so še zapisali v sporočilu za javnost FBI. Preiskavo nadaljujejo.

Moški naj bi zahteval izpustitev pakistanske znanstvenice po imenu Afija Sadiki, ki v Združenih državah Amerike prestaja 86-letno zaporno kazen. Čeprav jo je imenoval za svojo sestro, so njeni odvetniki pozneje sporočili, da nista v sorodu in da njihova varovanka tovrstnega početja ne odobrava.

In čeprav kaže, da antisemitizem ni bil motiv za zajetje talcev, ga je ameriški predsednik Joe Biden v svoji izjavi kot takega dopustil.