Izjava hrvaške policije

VIDEO: Nove informacije v zvezi z izginotjem Mateja Periša

P.T.
12. 1. 2022, 12.43
Posodobljeno: 12. 1. 2022, 22.10
Deli članek:

27-letni Splitčan Matej Periš je v Beogradu izginil pred 13 dnevi. Ob poplavi informacij in dezinformacij se je danes oglasila hrvaška policija.

Facebook
Matej Periš

Njegovi prijatelji, ki so se že vrnili na Hrvaško, so vsi uspešno prestali preizkus s poligrafom. Kot najverjetnejša teza še vedno velja, da je 27-letnik utonil, a na dan prihajajo nova dognanja, večinoma povezana s posnetki nadzornih kamer, ki so Mateja ujele med precej nenavadnim gibanjem po beograjskih ulicah.

''Glede na izraženo zanimanje za izjavo predstavnika hrvaške policije, ki je bila zadnje dni v Beogradu v zvezi z iskanjem Mateja, je Antonio Gerovac iz uprave kriminalistične policije dal izjavo za medije danes opoldne," so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

"Dva dni smo bili v Beogradu, kjer smo si s srbskimi kolegi izmenjali vse zbrane informacije. Osredotočili smo se na to, kar je zaenkrat naredila srbska policija. Angažirane so vse razpoložljive sile in intenzivnost iskanja je ista kot prvi dan izginotja," je dodal Gerovac.

"Srbska policija ima eno izmed različic dogajanja. Z vsemi dejstvi, ki jih poznamo, obstaja razlaga, kaj se je zgodilo. O tem ne morem govoriti," je dejal Gerovac "Nekatere različice, ki so obstajale do zdaj, pa so bile izključene." Dodal je tudi, da zaenkrat ni znakov nasilja.

Pojavil se je nov posnetek, ki prikazuje mladeniča, ki teče z lahkotnim tempom po Karađorđevi ulici proti Brankovemu mostu. Pred dnevi je bil objavljen podoben video, le iz drugega zornega kota.