Nepričakovano

VIDEO: Skala se je odlomila in padla na čolne pod slapom

M.M.
9. 1. 2022, 11.59
Posodobljeno: 9. 1. 2022, 12.01
Deli članek:

Velika skala se je okrušila in padla na čolne.

Twitter
Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je na Twitterju sporočil, da se je "brazilska mornarica nemudoma odpravila na kraj nesreče".

Najmanj sedem ljudi je umrlo, devet pa je bilo huje ranjenih, ko je velika skala padla na motorne čolne pod slapom na jugovzhodu Brazilije, so sporočili iz brazilske gasilske službe.

Kamniti blok se je nenadoma ločil od stene kanjona in trčil v več čolnov, kar je povzročilo ogromen val nad jezerom Furnas v zvezni državi Minas Gerais. Na družbenih omrežjih je bil objavljen dramatičen posnetek, ki prikazuje trenutek, ko se je kamniti blok ločil in padel na tri čolne. Ob tem je potonil vsaj en čoln.

Gasilci so sporočili, da je iskanje v teku, iščejo 20 pogrešanih ljudi. Iz dveh čolnov, na katera so padli deli skale, so rešili 24 ljudi, je povedal tiskovni predstavnik gasilske službe Pedro Aihara. Ena oseba je v bolnišnici v težkem stanju s poškodbami glave in obraza, ostali pa so imeli lažje telesne poškodbe.

Potapljači so ponoči zaradi varnostnih razlogov prenehali z iskanjem in nadaljevali v jutranjih urah, medtem pa so druge reševalne ekipe na kraju nesreče ostale aktivne celo noč.

Gasilci so dodali še, da so bile možnosti za takšno rušenje in padanje skal večje, ker je na jugovzhodu Brazilije v zadnjih dneh zapadlo veliko dežja.