Zagorela je vrstna hiša

VIDEO: Požar zahteval vsaj 13 življenj. Umrlo je sedem otrok

M.M./STA
5. 1. 2022, 17.52
Posodobljeno: 5. 1. 2022, 18.15
Deli članek:

Požar, ki je zgodaj davi po krajevnem času izbruhnil v ameriški Philadelphii je po poročanju gasilcev zahteval 13 življenj, od tega je umrlo tudi sedem otrok.

Twitter
Osmim ljudem je uspelo pobegniti iz stavbe skozi enega od dveh izhodov, med mrtvimi pa je bilo sedem otrok, je novinarjem na bližnji tiskovni konferenci povedal namestnik gasilskega komisarja Philadelphie Craig Murphy. Uradniki niso navedli starosti otrok.

Preiskava o vzroku požara, ki je v vrstni hiši v predelu mesta Fairmount izbruhnil pred 13. uro po srednjeevropskem času, še poteka. Lokalni mediji poročajo, da je požar izbruhnil v trinadstropni vrstni hiši, ki je bila predelana v dve stanovanji.

Zagorelo je v drugem nadstropju, poleg 13 mrtvih pa so v bolnišnici oskrbeli tudi dva ranjena z opeklinami. Gasilci poročajo, da so se s požarom borili 50 minut. Namestnik gasilskega komisarja Philadelphie Craig Murphy je požar označil za enega najhujših v njegovi karieri. "To je verjetno eden najhujših požarov, ki sem ga doživel. Grozno je bilo," je dejal Murphy.

Na prizorišče je prihitel tudi župan Jim Kenny"To je brez dvoma eden najbolj tragičnih dni v zgodovini našega mesta - izgubiti toliko ljudi na tako tragičen dan. Izgubiti toliko otrok ... Molite za te otročičke," je dejal Kenny.