NBA

Dvoboj ekip Luka Dončića in Vlatka Čančarja je pripadel Dallasu

M.M./STA
4. 1. 2022, 07.10
Posodobljeno: 4. 1. 2022, 07.23
Deli članek:

Udarili sta se ekipi Luka Dončića in Vlatka Čančarja. Dončić je bil tudi na drugi tekmi po vrnitvi na pragu trojčka, Čančar pa je moral predčasno z igrišča, zaradi poškodbe.

Profimedia
Dallas v tej sezoni proti tekmecem za končnico iz Denverja vodi v medsebojnih dvobojih z 2:1.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA doma premagali Denver Nuggets s 103:89. Za zmagovito zasedbo je Luka Dončić na drugi tekmi po nekaj tednih odmora v 34 minutah dosegel 21 točk, 15 podaj in osem skokov. Podobno je bilo že prejšnji večer ob zmagi v Oklahomi s 95:86.

Za goste iz Denverja je 11 minut igral tudi drugi slovenski reprezentant Vlatko Čančar in ob dveh podajah ostal brez točke, je pa moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti parket. Njegov srbski soigralec Nikola Jokić, ki je tudi letos eden glavnih kandidatov za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, je v 35 minutah zbral 27 točk, 16 skokov in tri podaje.

"Celotno tekmo smo precej solidno odigrali, posebej dobra je bila nocoj naša obramba. Veliko smo se gibali po igrišču, stopili smo skupaj in bili dovolj agresivni," je dejal Dončić, ki je imel prepričljivo najboljši statistični učinek na tekmi.