Odpuščen

Angleški policist posnel selfie na kraju umora in delil rasistična sporočila

L.J.
29. 12. 2021, 14.36
Posodobljeno: 29. 12. 2021, 14.38
Deli članek:

Policist Ryan Connolly, ki je deloval v policijski enoti Merseyside na severozahodu Anglije, je bil zaradi hude poklicne malomarnosti odpuščen.

Profimedia
Policija v okraju Merseyside je Connollyja odpustila.

Policija v Merseysidu, okraju pod katerega sodi tudi angleški Liverpool, je preiskavo proti policistu Ryanu Connollyju sprožila zaradi suma korupcije. Posebna protikorupcijska enota je zasegla in pregledala Connollyjev telefon ter na njem našla hude poklicne in etične kršitve.

Med njimi je izstopala selfie fotografija, ki jo je Connolly posnel na kraju umora, kjer je bil do smrti zaboden najstnik. Preiskovalci so na njegovem telefonu našli tudi rasistična in homofobna sporočila. Connolly je na omrežju Whatsapp med drugimi prestopki delil fotografijo člana rasistične skupine Ku Klux Klan.

Kršitve so preiskovalci označili za hudo poklicno malomarnost. Preiskovalna komisija je presodila, da so kršitve prehude, da bi jih Connollyju odpustili, in so raje odpustili njega.

Pred slabim mesecem dni sta bila v Združenem kraljestvu na dvoletno zaporno kazen obsojena dva policista, ki sta junija 2020 posnela selfie na kraju umora dveh londonskih sester. V ozadju fotografije sta vidni trupli umorjenih sester. Primer zlorabe položaja, ki sta jo zagrešila policista, je pretresel državo in zmanjšal zaupanje državljanov v policijo.