Težave v dobavni verigi

Krizo pomanjkanja krompirčka na Japonskem rešujejo tri letala

L.J.
29. 12. 2021, 12.50
Posodobljeno: 29. 12. 2021, 12.50
Deli članek:

Na Japonskem se veriga McDonalds od sredine decembra zaradi težav v dobavni verigi sooča s hudimi primanjkljaji krompirčka. Krizo bo milila pošiljka treh letal, polnih krompirja.

Reuters
McDonaldsi na Japonskem se soočajo s pomanjkanjem krompirja

Dobavno verigo krompirčka restavracij s hitro prehrano McDonalds je v zadnjem času doletel kup težav. Že od marca lani jim preglavice povzroča epidemija, v začetku decembra pa so eno njihovih najpomembnejših pristanišč v kanadskem Vancouvru prizadele poplave.

Težave v dobavni verigi se kažejo predvsem na Japonskem, kjer je McDonalds ena od najbolj priljubljenih restavracij s hitro prehrano. Japonska je po številu McDonaldsovih restavracij med prvimi petimi državami na svetu. Najhujša pomanjkanja zaradi težav z dobavo so nastala prav z ocvrtim krompirčkom, najbolj priljubljeno jedjo v McDonaldsih na Japonskem.

Zaradi poplave pristanišča v kanadskem Vancouvru in epidemije je japonskim restavracijam pričelo primanjkovati krompirčka. Bolj kot so se o pomanjkanju širile novice, večje je kar naenkrat postajalo zanimanje. Pred japonskimi McDonaldsi so se pričele viti dolge vrste ljudi, ki so zahtevali svojo porcijo krompirčka. Povpraševanje je naraslo, zaloge pa upadle, zato je morala japonska veja McDonalds uvesti omejitev količine krompirčka na kupca. Vsaki stranki je dovoljeno kupiti zgolj eno malo porcijo krompirčka.

Pomanjkanje bo vsaj za nekoliko časa omilila izredna pošiljka krompirja iz Amerike. Špeditersko podjetje Flexport bo v naslednjih dneh na Japonsko dostavilo tri letala, polna krompirja, ki ga bodo v McDonaldsu uporabili za ocvrti krompirček..