Iz sedmega na prvo mesto

To so najpriljubljenejša družbena omrežja v iztekajočem se letu

M.M.
27. 12. 2021, 12.06
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 12.12
Deli članek:

TikTok je v celoti prevzel oktobra in novembra, vključno z ameriškim praznikom zahvalni dan (thanksgiving) in črnim petkom.

Profimedia
Facebook si je spremenil ime v Meta, a to ni pomagalo do prvega mesta.

TikTok je leta 2021 postal najbolj priljubljena spletna stran na svetu in je po podatkih, ki jih je objavil Cloudflare, prehitel celo Google.

Cloudflare, podjetje za varnost omrežja, je objavilo, da je TikTok, družbeno omrežje v lasti kitajskega podjetja ByteDance, prvič prevzelo prvo mesto 17. februarja, a le za en dan.

Platforma, kjer se objavljajo kratki video posnetki, je marca in maja začasno zasedla prvo mesto, a se ji je šele 10. avgusta uspelo nekaj dni obdržati na vrhu.

Oktobra in novembra pa je TikTok prevzel popoln nadzor, vključno z ameriškim praznikom zahvalni dan (25. novembra) in črnim petkom (26. november). Decembra se je trend le nadaljeval.

Lani je bila tiktok.com sedma najbolj priljubljena internetna domena, kar predstavlja občuten porast priljubljenosti v zadnjem letu.

Najbolj priljubljeno socialno omrežje

Drugih deset najbolj priljubljenih domen so Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter in WhatsApp. TikTok je bil tudi letos najbolj priljubljeno družbeno omrežje, saj je prehitelo Facebook. Za njimi so se ustalili YouTube, Twitter in Instagram, sledijo Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn in Quora.

Podatki Cloudflare tudi kažejo, da sta bili Netflix in YouTube dve najbolj priljubljeni spletni strani za pretočne vsebine leta 2021, HBO Max pa je na tretjem mestu prehitel Hulu, podjetje v večinski lasti Disneyja.