Motiv še ni znan

VIDEO: Brezdomec zažgal božično drevo pred televizijsko hišo

P.T./STA
9. 12. 2021, 08.48
Posodobljeno: 9. 12. 2021, 15.38
Deli članek:

Pri televiziji Fox, ki je za božično razstavo pred svojim poslopjem plačala pol milijona dolarjev, obljubljajo, da bo ta znova postavljena še pred božičem.

Profimedia
Božično drevo pred stavbo televizije Fox.

Newyorški brezdomec je v sredo zažgal božično drevo pred poslopjem televizije Fox News na 6. aveniji na Manhattnu. 49-letnega brezdomca Craiga Tamanaho, ki je bil doslej že trikrat aretiran, so pridržali, a motiva za dejanje še niso uspeli odkriti.

Tamanaha je v sredo zjutraj splezal na drevo, ki sicer ni pravo drevo, ampak okrog 15 metrov visoka umetna skulptura, in ga zažgal s papirji, ki jih je imel pri sebi. Ogenj se je razširil na druga manjša drevesa, ki so bila del instalacije.

Tamanaha se je umaknil na varno in od daleč opazoval svojo stvaritev. Pri tem so ga opazili varnostniki, ki so ga takoj naznanili policistom, ti pa so ga aretirali. Hitro so ga obtožili požiga, brezobzirnega ogrožanja, kriminalnega motenja posesti in še kupa drugih zadev.

Sumijo ga, da je skušal najprej uničiti pravo božično drevo pred Rockefellerjevim centrom, kjer je sedež televizije NBC, vendar ni mogel zraven, zato si je izbral lažjo tarčo.