Odpiranje

Nočni klubi bodo predvidoma zaprti vsaj do 9. januarja

R.T.
7. 12. 2021, 20.49
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 20.55
Deli članek:

S ponedeljkom se v Avstriji znova odpirajo restavracije in lokali, a ne po celotni državi.

Profimedia
Za vstop v restavracije bo veljal pogoj PC.

Kot je znano, se v Avstriji naslednji ponedeljek končuje tritedensko zaprtje javnega življenja, tako imenovani »lockdown,« kar je danes potrdil tudi novi avstrijski kancler Karl Nehammer, ki vztraja pri zastavljenem načrtu. Življenje se bo sicer sprostilo le za prebolevnike in cepljenje, zdaj pa je znanih tudi nekaj več podrobnosti o obratovanju gostinskih obratov.

Avstrijski mediji poročajo, da bodo z izjemo Dunaja in zvezne dežele Zgornja Avstrija lokali in restavracije 13. decembra odprli svoja vrata. Veljala bodo sicer nekatera stroga pravila. Gostinski obrati bodo lahko obratovali le do 22. ure. Gostje bodo morali na poti do sedeža ali stranišča nositi masko tipa FFP2. Za točilnim pultom ne bo dovoljeno konzumiranje hrane ali pijače. Za vstop bo veljala obveznost izpolnjevanja pogoja PC.

Na Dunaju in v Zgornji Avstriji so se odločili za drugačno pot. V Zgornji Avstriji se bo lockdown končal šele 17. decembra, medtem ko bodo na Dunaju 13. decembra pod strogimi pogoji sicer odprli nekatere storitve in dejavnosti, a bodo restavracije in hoteli vrata odprli šele 20. decembra.

Diskoteke in nočni klubi zaenkrat ostajajo zaprti, po informacijah časnika Heute naj bi tako ostalo vse do 9. januarja.