36-letno finska premierka Sanno Marin so opazili, kako pije pivo in pleše s prijatelji v nočnem klubu Butchers v Helsinkih do zgodnjih jutranjih ur. Očitno prav nič obremenjena s pandemijo in novo različico koronavirusa, omikronom, je zunaj ostala do 4. ure zjutraj.

Predsednica vlade je bila pred tem na večerji v restavraciji, pozneje pa se je v klubu še naprej družila z možem in njunimi prijatelji.

"Sedela je s prijatelji in zdelo se je, da se vsi dobro zabavajo. A bilo je očitno, da je bila Sanna še vedno nekoliko razburjena zaradi ljudi, ki so strmeli vanjo. Ob koncu večera je družba premierko obkolila, verjetno zato, da bi se v klubu počutila bolj sproščeno," je povedal eden od gostov.

Na Finskem so sicer doslej odkrili le en primer okužbe z omikronom, država pa se lahko pohvali z eno najnižjih stopenj okužbe s covidom v Evropi. V soboto so imeli 1277 novih primerov okužbe, v Nemčiji jih je bilo na primer kar 56.739.

Finska je prejšnji teden napovedala, da bodo morali biti vsi v zdravstvenem in socialnem sistemu cepljeni proti covidu. Vlada tudi vztraja pri poostrenem testiranju, kjer je le mogoče, priporočajo delo na daljavo.