Pretkana prevara

Proticepilec se je po svoj odmerek odpravil z lažno silikonsko roko

R.T.
3. 12. 2021, 17.48
Posodobljeno: 3. 12. 2021, 19.13
Deli članek:

Zdravstvena delavka je že želela zapičiti iglo, a se ji je roka zdela sumljiva.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je nedavno v italijanskem mestu Biella nedaleč od Torina. 50-letni Italijan, očitno razjarjen nad novimi ukrepi, ki bodo od državljanov na skoraj vsakem koraku terjali izpolnjevanje pogoja PC, a hkrati nadvse prebrisan, je v vstopil v cepilni center, zavihal rokav in nastavil ramo. Zdravstvena delavka Filippa Bua, ki je imela v tistem trenutku nehvaležno nalogo, da moškega s cepivom vsaj delno zaščiti pred covidom-19, je za italijanski časnik La Repubblica pojasnila, da sprva ni opazila ničesar nenavadnega, a ji je, ko se je dotaknila roke, zadeva zasmrdela, tudi barva »kože« pa ni bila čisto prava. Prosila ga je, naj sleče srajco, in ga tako razkrinkala, nastavil ji je namreč silikonsko roko.

Po njenih navedbah jo je moški nato še poskušal prepričati, naj mu pogleda skozi prste, a ga je odslovila. »Kot strokovnjakinjo me je dejanje užalilo,« je dejala. Kar zadeva 50-letnika, njegova potegavščina ne bo brez posledic, saj se bo zaradi goljufije zagovarjal na sodišču.

Ni sicer povsem znano, kakšno opravo si je za svoj obisk cepilnega centra omislil zadevni 50-letnik, a La Repubblica poroča, da se je nek Italijan nedavno na družabnih omrežjih hvalisal, da bo cepljenje opravil odet v silikon. Za enodelno opravo iz silikona, ki prekrije tako roko kot vrat, naj bi na Amazonu odštel 488 evrov. »Bodo opazili, če se prikažem s tem? Mogoče bom pod silikonu nosil dodatna oblačila, da igla ne bi dosegla moje prave roke,« naj bi zapisal.

Najnovejši ukrepi, v skladu s katerimi bo za vstop v kinematografe, gledališča, telovadnice, nočne klube, gondole in na stadione treba izpolnjevati pogoj PC, bodo v veljavo stopili 6. decembra.