Med oddajanjem v živo

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To je kazen, ki ga je doletela

R.T.
1. 12. 2021, 08.18
Posodobljeno: 1. 12. 2021, 08.18
Deli članek:

Požugala mu je, pri tem pa je tudi ostalo.

Zajem zaslonske slike
Greta Beccaglia in predrznež

Greta Beccaglia, poročevalka italijanske televizijske postaje Toscana TV, se je po sobotni nogometni tekmi, na kateri je Fiorentina slavila proti Empoliju, v živo javila izpred stadiona Carlo Castellani, ko sta se ji od zadaj približala dva navijača. Eden od njiju je nato pljunil v dlan in jo z njo udaril po zadnjici. Beccaglia se je obrnila, vzdignila prst in mu požugala, da tega ne sme početi, a sta moška nadaljevala svojo pot.

Dobršen del gneva italijanske javnosti si je prislužil njen sodelavec Giorgio Micheletti, ki ji je takoj po incidentu dejal, naj se ne razjezi. Beccaglia mu je pozneje stopila v bran, češ da ni nemudoma sprevidel, kaj se je zgodilo in da se ji je že večkrat opravičil.

Prestopnika so po nekaj dneh le identificirali – preveč naj bi si dovolil navijač Fiorentine, Andrea Serrani. Grozi mu kazenska ovadba, policijski komisar Firenc pa je zoper njega izdal odredbo, ki mu za tri leta prepoveduje vstop na športne dogodke.

Serrani je priznal napako in se voditeljici opravičil. Zanikal pa je, da je šlo za seksizem – gnala naj bi ga jeza ob porazu njegove ekipe. Beccaglie s tem ni prepričal. Ta namerava iskati pravico pred sodiščem, pri tem pa ji ob strani stoji »njena« televizija.