Avstrijski nacionalni organ za cepljenje (NIG) je takoj odobril cepljenje za otroke v tej starosti. Minister za zdravje Wolfgang Mückstein je ob tem poudaril, da je cepljenje otrok varno. Napovedal je tudi, da naj bi Avstrija do konca leta dobila 258.000 odmerkov cepiva za otroke. Ni pa odgovoril na večkrat zastavljeno vprašanje, ali bo tudi za otroke cepljenje proti covidu-19 od februarja dalje obvezno. Dejal je le, da je o tem še potrebna široka strokovna razprava.

V Avstriji živi skoraj 600.000 otrok, ki so stari med pet in 11 let. Dokler ne bo posebnega cepiva za otroke, mlajše od dvanajst let, bodo te cepili s tretjino odmerka za odrasle. Drugi odmerek naj bi sledil po treh tednih. Cepili naj bi vse otroke, posebej tiste, ki že imajo kakšno bolezen.

Da je cepivo varno za otroke, je danes izpostavila tudi vodja NIG in dodala, da so v ZDA in Izraelu doslej cepili 3,3 milijona otrok, pri tem pa niso zabeležili nobenega primera hujših stranskih učinkov. Priporočila pa je, da bi otroci, mlajši od 11 let, podobno kot starejši od 12 let in odrasli po cepljenju počivali tri dni in za teden dni omejili športne dejavnosti.