čudežni otrok

Prvič je rodila po 50. letu

R.T.
25. 11. 2021, 13.27
Posodobljeno: 25. 11. 2021, 13.27
Deli članek:

Ženska je prvega otroka povila po abrahamu.

Susie Troxler
Tony, Susie in Lily Antonia Troxler.

Psihologinja Susie Troxler iz ameriške zvezne države Severne Karoline je prvorojenko povila pri 50. letih, potem ko se je leta in leta neuspešno trudila zanositi. Lily Antonia je na svet privekala 29. septembra letos.

“Res, res, res je nadrealno,” je za ameriško televizijo ABC dejala novopečena mamica. “Bila sem neporočena, bila sem žena, zdaj pa bom še mama, in zdi se mi, da še sploh nisem resnično dojela.”

Susie se je z možem Tonyjem, s katerim sta se poročila pred 13 leti, trudila zanositi leta, a zaman. Ker sta z možem oba zelo staromodna, sta do otroka skušala priti po recimo temu standardni poti. Šele pred kratkim pa je Susie slišala, da ji lahko pomagajo zanositi tudi z medicinsko pomočjo.

Šla je k zdravniku in najprej jo je skoraj zadela kap. Po pregledu so ji namreč povedali, da ji v maternici rastejo trije tumorji. Šla je na operacijo, ki je bila uspešna, a zdravniki so še vedno dvomili, da bi lahko zanosila. Nekajkrat je poskusila z in vitro oploditvijo, a so vse spodletele, nato se je odločila za vsaditev darovanega jajčeca. Čeprav je postopek začasno prekinila epidemija covida-19 pa je v začetku letošnjega leta postopek le bil izpeljan in devet mesecev kasneje se je Troxlerjevima s pomočjo carskega reza rodila zdrava hči, ki jo mama zdaj kliče “čudežni otrok”.