Po operaciji

8-letnik šesta žrtev steklega kriminalca, ki je z avtom namerno zbijal udeležence božične parade

G.G.
24. 11. 2021, 06.43
Posodobljeno: 24. 11. 2021, 11.24
Deli članek:

Po nedeljski zločinski vožnji 39-letnega Darrella Brooksa med udeleženci božične parade v mestu Waukesha je umrla še šesta žrtev.

GoFundMe
Nesrečni 8-letni Jackson Sparks.

Profimedia
Policisti so Russlla Brooksa opisali kot povsem brezobzirnega človeka.

Brooks je s svojim terenskim vozilom Ford Escape kljub cestnim oviram in strelom policije uspel zapeljati na traso božične parade v Waukeshi. Vozil je cikcak, da bi namerno zbil čim več ljudi. Preden so ga ustavili je poškodoval 62 ljudi, šest jih je umrlo. Zadnja žrtev je 8-letni Jackson Sparks, poroča BBC.

Fant je korakal na paradi skupaj s svojim štiri leta starejšim bratom Tuckerjem, ki je preživel, in prijatelji iz basebalskega moštva. Zaradi hude poškodbe možganov so ga v nedeljo nemudoma operirali, a rešil bi ga lahko le čudež, ki pa se ni zgodil. Včeraj je umrl v bolnišnici. V kritičnem stanju je še sedem žrtev.

Brooks, ki je bil od leta 1999 obtožen 12 kaznivih dejanj, je minuli petek komaj prišel iz zapora, potem ko je plačal varščino v višini 1000 dolarjev, ker je pred mesecem dni po sporu z avtom povozil bivšo partnerko. Tudi v nedeljo je bil udeležen v prepiru. Bežal je pred policijo in v takšnem stanju je za volanom povzročal grozodejstva. Sodnik Kevin Costello je tokrat postavil visoko varščino, na pet milijonov dolarjev, ki jih Brooks zagotovo ne bo mogel zbrati. Z gotovostjo lahko zapišemo, da ga čaka dosmrtna zaporna kazen.

Profimedia
"Norec" v rdečem SUV-u je z zločinskim dejanjem uničil življenja več družin.