Številna avstrijska smučišča nameravajo kljub zaprtju javnega življenja kmalu zagnati žičnice. Takoj ko bodo snežne razmere to dopuščale, bo med drugim za domačine odprto smučišče v Kitzbühelu.

V Axamer Lizumu pri Innsbrucku se bo smučanje z enotedensko zamudo začelo 3. decembra.

Na ta dan bodo svoje žičnice zagnali tudi v Ischglu na avstrijskem Tirolskem, kjer so zagotovili, da bodo "dnevnim gostom in domačinom na voljo številne naprave in proge." Ravno v tem priljubljenem smučarskem smučišču so se lani soočili s hudim izbruhom covida-19. Z novim koronavirusom naj bi se takrat okužilo več tisoč ljudi iz 45 držav.

Ischgl
Profimedia
Restavracije in hoteli bodo do nadaljnjega zaprti.

Tudi večja smučišča v Salzburgu načrtujejo, da bodo v primeru zadostne količine snega sezono začela kljub zaprtju javnega življenja. 

V Arlbergu pa bodo informacije o nadaljnjih ukrepih in začetku nove sezone posredovali "takoj, ko bomo imeli vse informacije".

Vstop mogoč z dokazilom PC ali negativnim PCR testom

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je danes poudarilo, da je smučišča z dokazilom PC (preboleli, cepljeni) mogoče obiskati tudi v času zaprtja javnega življenja, ki bo sprva trajalo do 12. decembra. Vendar so vsi gostinski lokali in restavracije zaprti, v hotele pa ni mogoče vstopiti v turistične namene. Poleg tega še vedno veljajo predpisi o vstopu, po katerih mora oseba izpolnjevati pogoj PC ali imeti negativen PCR test.