zimska sezona

Država v "lockdownu" a smučišča se vseeno odpirajo

B.K./STA
23. 11. 2021, 17.45
Posodobljeno: 23. 11. 2021, 17.48
Deli članek:

Ponekod po Avstriji kljub zaprtju odpirajo smučišča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Številna avstrijska smučišča nameravajo kljub zaprtju javnega življenja kmalu zagnati žičnice. Takoj ko bodo snežne razmere to dopuščale, bo med drugim za domačine odprto smučišče v Kitzbühelu.

V Axamer Lizumu pri Innsbrucku se bo smučanje z enotedensko zamudo začelo 3. decembra.

Na ta dan bodo svoje žičnice zagnali tudi v Ischglu na avstrijskem Tirolskem, kjer so zagotovili, da bodo "dnevnim gostom in domačinom na voljo številne naprave in proge." Ravno v tem priljubljenem smučarskem smučišču so se lani soočili s hudim izbruhom covida-19. Z novim koronavirusom naj bi se takrat okužilo več tisoč ljudi iz 45 držav.

Profimedia
Restavracije in hoteli bodo do nadaljnjega zaprti.

Tudi večja smučišča v Salzburgu načrtujejo, da bodo v primeru zadostne količine snega sezono začela kljub zaprtju javnega življenja. 

V Arlbergu pa bodo informacije o nadaljnjih ukrepih in začetku nove sezone posredovali "takoj, ko bomo imeli vse informacije".

Vstop mogoč z dokazilom PC ali negativnim PCR testom

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je danes poudarilo, da je smučišča z dokazilom PC (preboleli, cepljeni) mogoče obiskati tudi v času zaprtja javnega življenja, ki bo sprva trajalo do 12. decembra. Vendar so vsi gostinski lokali in restavracije zaprti, v hotele pa ni mogoče vstopiti v turistične namene. Poleg tega še vedno veljajo predpisi o vstopu, po katerih mora oseba izpolnjevati pogoj PC ali imeti negativen PCR test.