Bela hiša

Strokovnjaki kljub povečanju števila okužb ne bi zaprli države

M.M.
23. 11. 2021, 09.24
Posodobljeno: 23. 11. 2021, 09.52
Deli članek:

Svetovalci administracije Joeja Bidna ne priporočajo zaprtja, ampak zanašanje na program cepljenja in zdravljenja.

Profimedia
Kot kaže ograja več ne bo potrebna.

ZDA ni potrebno uvesti novega zaprtja države za zajezitev širjenja covid-19. Zanašale se  bodo zanašale na druga razpoložljiva orodja, je dejal koordinator Bele hiše za covid-19 Jeff Zients, medtem ko je tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki poudarila, da svetovalci uprave ne priporočajo zaprtja.

»Ne gremo v to smer. Imamo orodja za pospešitev izhoda iz pandemije: razpoložljiva cepiva, obnovitvene odmerke, cepljenje otrok in zdravljenje,« je dejal Zients novinarjem v Beli hiši. "Proti virusu se lahko borimo, ne da bi na kakršen koli način zaprli naše gospodarstvo," je dodal.

Zients je opozoril, da je v petek ameriški regulator odobril t.i obnovitveni odmerek za vse odrasle Američane in da je tretji odmerek cepiva od takrat prejelo tri milijone Američanov.

Kljub povečanju števila okuženih

Jen Psaki je povedala, da zdravstveni uradniki trenutno ne priporočajo zaprtja za boj proti pandemiji. Poudarila je, da je uprava osredotočena na to, da se čim več Američanov cepi. "Še naprej se bomo zanašali na nasvete naše zdravstvene ekipe in zaprtje ni nekaj, kar so priporočili," je dodala.

Približno 71 odstotkov odraslih Američanov je bilo v celoti cepljenih proti covid-19, 82 odstotkov pa jih je prejelo vsaj en odmerek.