Voznika prijeli

FOTO in VIDEO: Z avtom zapeljal v skupino deklic in muzikante na paradi: "Slišali smo pok, krike in jok poškodovanih"

G.G.
22. 11. 2021, 06.41
Posodobljeno: 22. 11. 2021, 07.18
Deli članek:

V mestu Waukesha v ameriški zvezni državi Wisconsin je med prešerno razpoloženo množico zapeljal moški z avtom.

Profimedia
"Norec" v rdečem SUV-u je z zločinski dejanje uničil življenja več družin.

V Waukeshi je bilo nedeljsko popoldne rezervirano za božično parado, s katero so uradno odprli veseli začetek konca leta. Nekaj pred 17. uro po lokalnem času je voznik s SUV-om zapeljal v množico na cesti. Policisti so izvlekli pištole in streljali proti avtu, ki je zlahka prebil ovire na cesti, a ga niso uspeli ustaviti. Avto je zbil več kot 50 ljudi, zapeljal je naravnost v skupino deklic, ki so sodelovale v paradi in v godbo na pihala. Policija je potrdila, da je umrlo pet ljudi, več kot 40 je poškodovanih. Med poškodovanimi njimi je precej otrok.

"Kar se je zgodilo v Waukeshi, je nagnusno. Prepričan sem, da bo odgovorne doletela roka pravice," je sporočil pravosodni minister Wisconsina Josh Kaul.

Domačin Angeltio Tenorio je za Milwaukee Journal Sentinel opisal strašne sekunde. »Videli smo SUV-…pohodil je plin in pridrvel po poti marširanja udeležencev parade. In potem smo slišali močan pok, krike in jok poškodovanih ljudi,« se spominja šokirani Tenorio, še bolj travmatično pa bodo spomini njegovega someščana Coreya Montiha. Njegova hči je bila med nastopajočimi v paradi! »Po cesti so ležali čevlji.. Prebijal sem se od enega polomljenega telesa do drugega, da bi našel svoje hčer.«

Policija je osumljenca že prijela, a je previdna s podajanjem informacij.