Uradno

Pretres v vrstah velikana iz Manchestra, Solskjaerju pokazali vrata

S.R.
21. 11. 2021, 08.46
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 12.31
Deli članek:

Uprava Manchester Uniteda je dokončno izgubila potrpljenje s trenerjem Ole Gunnarjem Solskjaerjem.

Profimedia
Ole Gunnar Solskjaer

Včeraj zvečer, po več urah kriznega sestankovanja, ki je sledilo novemu visokemu in bolečemu porazu rdečih vragov v angleški Premier ligi, so se vodilni možje v klubu, na čelu s solastnikom Joelo Glazerjem, odločili, da je čas za spremembo. Mnogi zlobni jeziki bi ob tem pripomnili, da je bil čas za kaj takega že pred letom dni. Nogometaši Manchester Uniteda so namreč včeraj z rezultatom 4:1 klonili proti Watfordu, ekipi s spodnjega dela lestvice, v zadnjem obdobju pa so v domači ligi nanizali nekaj ponižujočih porazov, pri čemer so bili proti mestnemu tekmecu Manchester Cityju in še hujšemu zgodovinskemu rivalu Liverpoolu povem nemočni in brezzobi.

Da so Solskjaerju šteti dnevi, se je šušljalo v zadnjih nekaj tednih. V resnici so nekateri na to možnost namigovali že celotno zadnjo sezono, a se je norveškemu trenerju vodilnim vedno znova uspelo prikupiti s kakšnim nepričakovano bleščečim nastopom, s katerim se je uspešno izvlekel iz godlje. V prid mu je govorila tudi pripadnost klubu, saj nekdanji ostrostrelec v klubu velja za legendo, uprava pa mu je javno ves ta čas stala ob strani. To obdobje se je zdaj izteklo.

Kot je poročal britanski Guardian, je bila odločitev že sprejeta, a naj bi do razglasitve še počakali, da bodo razrešitev lahko predstavili kot sporazumno odločitev, da se njihove poti razidejo. Izpiliti je bilo treba še podrobnosti o odškodnini in drugih odprtih finančnih vprašanjih. Iz kluba so nato danes tudi uradno potrdili, da Solskjaer odhaja. Dokler pri rdečih vragih ne bodo imenovali novega trenerja, naj bi moštvo začasno prevzela Solskjaerjev pomočnikMichael Carrickin tehnični direktorDarren Fletcher, oba prav tako nekdanja igralca kluba iz Manchestra. Mediji kot o možnem nasledniku že ugibajo o Zinedinu Zidanu, ki je bil že pred tem na vrhu spiska želja tega kluba na Otoku, poroča STA.