Že danes nov obračun

VIDEO: Kopitarjevi kralji klonili v zadnjih sekundah

STA
21. 11. 2021, 08.00
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 08.04
Deli članek:

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so s 4:5 izgubili proti Carolini, za katero je odločilni gol 34 sekund pred koncem dosegel Čeh Martin Nečas.

Profimedia
Anže Kopitar je vknjižil eno podajo.

Moštvi sta igrali v ritmu 1:1. Carolina je na tekmi petkrat povedla, Los Angeles je štirikrat izenačil, nazadnje v 59. minuti z golom Brendana Lemieuxa na 4:4, petič pa ekipi s Kalifornije to ni uspelo in izgubila je vsaj točko.

Kopitar je v 13. minuti vpisal podajo ob golu Adriana Kempeja za 2:2, sam pa neuspešno poskusil z dvema streloma na gol. Velika prepreka za kralje je bil namreč nasprotni vratar Danec Frederik Andersen, ki je zbral kar 39 obramb, 20 v odločilni zadnji tretjini. Junaka zmage pa sta bila ob Nečasu Sebastian Aho in Derek Stepan, ki sta za Carolino dosegla po gol in podajo.

"Vedno je dobro, če zmagaš in veš, da bi lahko igral še veliko bolje. Iz svojih napak se moramo učiti, a najbolj pomembni sta točki in te smo osvojili," je po tekmi povedal Finec Aho in nakazal, da je Carolini do zmage pomagala tudi športna sreča.

Za Los Angeles je dvakrat zadel Kempe, po enkrat pa Lemieux in Blake Lizotte.

Že danes pa kralje, ki so na zahodu na devetem mestu razpredelnice, čaka nov obračun. V Los Angeles prihaja trenutno zadnja ekipa lige Arizona.