drugi poraz

Donćič nemočen proti Denverju

J.P./STA
30. 10. 2021, 13.13
Posodobljeno: 30. 10. 2021, 13.18
Deli članek:

Zasedba iz Teksasa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA vpisala še drugi poraz v sezoni 2021/22. Mavericks so v gosteh pri Denver Nuggets izgubili za 31 točk, domača ekipa je slavila s 106:75. Napadalno razglašenim gostom ni mogel pomagati niti slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil s 16 točkami njihov najboljši strelec.

Profimedia

Ekipa Mavericks je v Denverju prekinila zmagoviti niz treh tekem. Pri Dallasu, ki je igral dva zaporedna večera, sta zgolj dva košarkarja dosegla dvomestno število točk. Ob Dončiću še igralec z rezervne klopi Trey Burke z 11 točkami. Dončić je v 26 minutah na parketu vpisal še šest skokov in štiri podaje ter dve ukradeni žogi.

Dallas je že drugo tekmo v vrsti igral brez latvijskega centra Kristapsa Porzingisa, ki ima težave s hrbtom. Na drugi strani je srbski center Nikola Jokić za Denver nastopil kljub bolečinam v kolenu po tekmi v Utahu in bil znova eden od ključnih mož v svoji vrsti. Dosegel je 11 točk in 16 skokov, Will Barton pa je s 17 točkami bil prvi strelec domačinov.

Vlatka Čančarja ni bilo v ekipi Denverja, ki je bil več kot 50-odstotno uspešen iz igre in je bil po uvodnih minutah celo tekmo v vodstvu. Na drugi strani je Dallas zadel manj kot 30 odstotkov metov iz igre. Dončić je zadel le pet metov od 18 poskusov.

Dallas je že petič v sezoni izgubil prvo četrtino, a tokrat ni našel načina za preobrat. "Če bi nas sodili samo po prvih četrtinah, ne bi bil kaj prida dobri," je po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd.

Ko je v tretji četrtini zaostanek zmanjšal na 11 točk, je Denver nanizal 11 zaporednih točk, v zadnjo četrtino pa je vstopil z ogromnimi 31 točkami prednosti. Razlika je bila tako velika, da je Denver tekmo zaključil brez Jokića, pri Dallasu pa je v zadnji četrtini počival tudi Dončić.

Ponoči je onstran Atlantika izmed slovenskih predstavnikov zaigral zgolj Dončić. Tudi Goran Dragić ni dobil priložnosti za igro v ekipi Toronto Raptors, ki je na domačem parketu za točko ugnala Orlando Magic s 110:109. Za Toronto je bil prvi strelec novinec Scottie Barnes z 21 točkami, Fred VanFleet pa je 16 od svojih 19 točk dosegel v zadnji četrtini. Prvi strelec gostov je bil Cole Anthony s 24 točkami.

Dragićev nekdanji klub Miami je medtem z zmago s 114:99 nad Charllote pridružil trem ostalim moštvom vzhoda na vrhu lestvice z izkupičkom zmag 4:1. Jimmy Butler je bil prvi strelec tekme z 32 točkami.

Prvaki sezone 2019/20 Los Angeles Lakers so po slabem začetku sezone v pretekli noči z zmago s 113:101 nad Clevelandom prvič izenačili razmerje porazov in zmag (3:3) v tej sezoni. Na parket se je po dveh tekmah počitka zaradi poškodbe gležnja za jezernike vrnil LeBron James, ki je dosegel 26 točk in bil prvi strelec tekme.