Zdaj je ...

Facebook je spremenil ime

B.K./STA
29. 10. 2021, 07.15
Posodobljeno: 29. 10. 2021, 07.22
Deli članek:

Podjetje se zdaj imenuje "Meta".

Profimedia
Mark Zuckerberg, ustanovitelj in predsednik uprave Facebooka.

Prvi mož ameriškega spletnega velikana Facebook Mark Zuckerberg je v četrtek najavil, da so ime krovnega podjetja spremenili v Meta. Njihova spletna družbena omrežja oziroma aplikacije Facebook, Instagram in WhatsApp ohranjajo zdajšnja imena.

"Veliko smo se naučili iz spopadanja z družbenimi vprašanji in življenja v okviru zaprtih platform, zdaj je čas, da vzamemo vse, kar smo se naučili, in pomagamo zgraditi naslednje poglavje," je Zuckerberg povedal na letni konferenci razvijalcev in dodal, da se od danes naprej krovno podjetje imenuje Meta. "Naše poslanstvo ostaja isto, še vedno gre za povezovanje ljudi, naše aplikacije in njihove blagovne znamke, te se ne spreminjajo," je še povedal.

Kot smo že poročali, se bo Facebook (zdaj Meta) preusmeril v razvoj popolnoma novega družbenega omrežja, ki bo temeljilo na virtualni resničnosti. Zuckerbergov namen je ustvariti omrežje, ki bi lahko druženje, sestankovanje, delo in zabavo v veliki meri preneslo v virtualni svet. Projekt zaenkrat imenujejo Metaverse (metavesolje), ideja pa je posledica padajoče priljubljenosti omrežja Facebook. Pred kratkim so v podjetju napovedali, da nameravajo v EU zaposliti 10.000 ljudi, da bi razvili omenjeni Metaverse.

Eden izmed razlogov za spremembo imena bi utegnil biti tudi nedavni škandal, ki ga je sprožila žvižgačka Frances Haugen, ki je medijem predala zajeten kup internih dokumentov podjetja. Gre za navedbe, da se vodstvo podjetja osredotoča le na dobiček in zanemarja škodljive posledice svojih storitev za posameznike in družbe.