Zbegani

V državi z visoko precepljenostjo ogromen porast okužb

R.T.
28. 10. 2021, 08.31
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 10.14
Deli članek:

Strokovnjaki preučujejo, zakaj je število pozitivnih na testih tako poskočilo.

Profimedia
Lokali v Singapurju ostajajo odprti. Maske nosijo v zaprtih prostorih in tudi na javnih prostorih zunaj, kjer ni možno držati razdalje.

Singapur je država s približno 5,5 milijona prebivalci. Kampanja cepljenja zoper covid-19 je potekala dobro, trenutno imajo polno cepljenih že 80 odstotkov prebivalstva. Toda v začetku oktobra jim je začelo naraščati število dnevno pozitivnih na korona testih. 2000 so jih zaznavali pred tremi tedni, čez 3000 od prejšnjega tedna, včeraj pa kar 5324, kar je rekordna številka od začetka epidemije koronavirusa.

Na ministrstvu za zdravje so kar nekoliko zbegani, saj se jim zdi tolikšen porast ob odličnem odstotku cepljenih nenavaden. Pa imajo vsaj manj hospitaliziranih ali mrtvih zaradi covida-19? Ne, tudi število umrlih zaradi te zahrbtne bolezni je kar visoko. V ponedeljek 15, v torek 14, v sredo 10 in včeraj 10, kažejo podatki zanesljivega spletnega portala Worldometer. Oblasti v Singapurju so zato ponovno uvedle nekatere omejitve v družbi, ki je dolgo stavila na stroge ukrepe in je imela izjemno nizko število okuženih s koronavirusom.

V Singapurju imajo trenutno koronaštevilke le rahlo boljše kot v Sloveniji, kjer so pristojni včeraj oznanili katastrofalne razmere.