Bo prevzel Xavi?

Barcelona je ostala brez trenerja

G.G./STA
28. 10. 2021, 08.13
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 08.13
Deli članek:

Poraz proti Rayu Vallecanu je Ronalda Koemana odnesel s položaja trenerja Barcelone.

Profimedia

Barca je dobila le dve od zadnjih sedmih tekem pod vodstvom Koemana, med drugim je v nedeljo izgubila tudi veliki derbi z Real Madridom na svojem Camp Nouu. Tako se je nogometni velikan znašel na mestih, ki ne vodijo več v ligo prvakov, kar bi bil izjemno hud udarec za klub, ki ima že tako velike finančne težave in ga je pred sezono zapustil tudi veliki zvezdnik Leo Messi.

Trener Barcelone B Sergi Barjuan je začasno prevzel mesto trenerja prve ekipe in jo bo vodil proti Alavesu in Celti Vigo v domačem prvenstvu ter Dinamu iz Kijeva v ligi prvakov, po teh tekmah pa bo sledil premor zaradi mednarodnih reprezentančnih tekem.

Xavi, ki je sedaj trener katarskega kluba Al Saddada, se omenja kot najbolj verjeten naslednik Koemana, v igri pa sta tudi trener River Plate Marcelo Gallardo in prvi mož stroke v nizozemskem Ajaxu Erik ten Hag.

Koeman je šest sezon igral za Barcelono in je dosegel tudi zmagoviti gol v finalu evropske lige leta 1992 proti Sampdorii. Avgusta 2020 je postal trener Barce in v prvi sezoni na čelu ekipe osvojil španski kraljevi pokal.