Pri FIGC so danes potrdili poročanje italijanskih medijev o preiskavah številnih prestopov v italijanskih nogometnih klubih. Komisija, ki se ukvarja s prestopi v serie A, je na sedež italijanske zveze poslala poročilo 62 sumljivih prestopov med letoma 2019 in 2021.

Pri zvezi so preiskavo sicer potrdili, a niso izdali, koliko prestopov naj bi bilo sumljivih. Posle so po današnjem medijskem poročanju klubi sklepali, da bi bodisi napihnili vrednost določenih igralcev za računovodske potrebe bodisi bi z menjavami igralcev, vključenih v posle, skušali uravnotežiti poslovodske knjige.

Večino tovrstnih prestopov naj bi izpeljal Juventus, česar FIGC ni potrdil. Tudi pri prestopu odličnega nigerijskega napadalca Victorja Osimhena iz Lilla v Napoli pa naj bi bilo precej neskladnosti. Tako denimo dva od štirih igralcev, ki sta odšla v nasprotno smer kot del 70 milijonov evrov vrednega posla in naj bi bila skupaj vredna 20 milijonov evrov, zdaj igrata v serie D, torej četrti ravni italijanskega nogometa.