Italija

"Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje"

G.G./STA
26. 10. 2021, 14.54
Posodobljeno: 26. 10. 2021, 14.56
Deli članek:

Tako pravi podsekretar podsekretar z italijanskega zdravstvenega ministrstva Pierpaolo Sileri.

Profimedia
V Neaplju so tudi v nedeljo potekali protesti proti pogoju PCT.

"Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje," je pojasnil Sileri in dodal, da bodo do konca leta nadaljevali cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu. "Nato od januarja pa bo ponujen še preostanku populacije," je sporočil.

Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom. Od cepljenja mora miniti vsaj šest mesecev.

Prednost pri cepljenju s poživitvenim odmerkom bodo imeli tisti, ki so se prvič cepili s cepivom podjetja Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek, je poudaril Sileri.

V Italiji je polno cepljenih 44,5 milijona ljudi, kar je 82,3 odstotka starejših od 12 let. 1,1 milijona ljudi je že prejelo poživitveni odmerek. Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Pretekli teden pa si je vlada zastavila nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti covidu-19.