Slavje

FOTO: Legendarni Pele na rojstni dan zagrizel v igrišče

STA
23. 10. 2021, 20.23
Posodobljeno: 23. 10. 2021, 20.29
Deli članek:

Hujše zdravstvene težave je kot kaže vsaj začasno pustil za sabo.

Profimedia
Dani Alves, Lionel Messi, Pele in Naymar davnega leta 2012.

Legendarni brazilski nogometaš Pele, ki je šele v začetku oktobra zapustil bolnišnico v Sao Paulu, kjer je pristal po hujših zdravstvenih težavah, danes praznuje 81. rojstni dan. Pričakal ga je dobro razpoložen, na družbenih omrežjih pa je objavil fotografije torte. Slaščičar jo je oblikoval v nogometno igrišče, Pele pa ni okleval. "Moj rojstni dan se bliža. Ste mi že pripravili torto?"je zapisal Pele na Instagramu.

Pele, s polnim imenom Edson Arantes do Nascimento, se je rodil 23. oktobra 1940 v kraju Tres Coracoeses v zvezni državi Minas Gerais.

Med prvimi, ki so mu čestitali ob rojstnem dnevu, je bil nogometni klub Santos, kjer je igral med letoma 1965 in 1974. Zaželeli so mu še dolgo življenje in lepo praznovanje. Obenem se bodo na njegov osebni praznik spomnili tudi na tekmi proti ekipi Americe, ko bodo dvoboj v deseti minuti (Pelejeva številka je bila desetica) prekinili in predvajali pesem za rojstni dan.

Legendarni Brazilec, ki ga imajo številni za najboljšega vseh časov, je imel v zadnjih letih veliko težav z zdravjem, večkrat je bil tudi na zdravljenju v bolnišnici. Trikratnega svetovnega prvaka (z Brazilijo je osvojil naslove v letih 1958, 1962 in 1970) pa čaka še kemoterapija zaradi nedavno odkritega sumljivega tumorja.