"Cepite se in živite dalje"

Hrvaški predsednik: "Covidna potrdila so neumnost"

R.T.
21. 10. 2021, 19.52
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 19.56
Deli članek:

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je v času koronakrize večkrat presenetil z izjavami, ki se ne ujemajo povsem s korona narativom evropske politike.

Bobo
Predsednik Hrvaške Zoran Milanović ni naklonjen zaostrovanju koronaukrepov.

Na nedavnem sestanku hrvaške vladne strokovne skupine za covid so se pogovarjali o morebitni širši uporabi covidnega potrdila v javnem življenju. Tudi na Hrvaškem, tako kot drugod po srednji in vzhodni Evropi, število dnevno pozitivnih na koronavirus raste.

Milanović meni, da bi bila razširitev pogoja PCT po vzoru nekaterih drugih evropskih držav »neumnost«. »To je mučenje ljudi. To so neumnosti, covid potrdila. Cepite se in živite dalje. Ne boste se cepili? Ne vem več, kaj naj še rečem. Hrvati očitno ne bomo prišli čez 50 odstotkov, Slovenci gredo malo čez 50 odstotkov. S tem moramo živeti,« je v svojem značilnem slogu dejal hrvaški predsednik, ki je govoril še o terorju, ki ga nad prebivalci zganjajo določene skupine, ki niso bile izvoljene. »Smo oktobra 2021, kdor se ni cepil, je bil osel,« je nekoliko dvoumno zaključil Milanovič, ki se še ni odločil, ali se bo cepil še s tretjim odmerkom.