Liga prvakov

Rdeči vragi z Ronaldom v drugem polčasu potopili Iličićevo Atalanto

S.R./STA
21. 10. 2021, 06.29
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 06.37
Deli članek:

Za rdeče vrage iz Manchestra se je prvi polčas končal klavrno. Atalanta je na Old Trafford dvakrat zatresla, brezzobi domačini pa so strumno korakali novemu porazu naproti. V drugem polčasu so poskrbeli za velik preobrat.

Reuters
Ronaldo je v svojem slogu, z nebeškim skokom, Manchester United popeljal v vodstvo.

Sredin del tekem 3. kroga nogometne lige prvakov sta odprli tekmi Barcelone in kijevskega Dinama ter Salzburga in Wolfsburga. Na prvi je zmagala Barcelona z 1:0, na drugi pa Salzburg s 3:1. Zvečer je Atalanta gostovala pri Manchester Unitedu in izgubila z 2:3.

V skupini E je Barcelona gostila ukrajinskega velikana, pri katerem je Benjamin Verbič začel in končal na klopi, in povedla v 36. minuti z golom Gerarda Piqueja. Izkazalo se je, da je bil to edini gol na tekmi, kar je pomenilo sploh prvo zmago Kataloncev, ki so ob tem podaljšali pogodbo z mladim napadalcem Ansujem Fatijem do 2027 (odkupna klavzula milijarda evrov), v tej sezoni lige prvakov.

Še brez prejetega zadetka

Stoodstotni Bayern je gostoval pri Benfici in slavil s 4:0. Bayern, ki sploh še ni prejel zadetka, je zadel enkrat v prvem in enkrat v drugem polčasu, obakrat je VAR zadetka izničil, v 70. minuti pa je Leroy Sane vendarle popeljal Bavarce do vodstva. Premoč so potrdili še v 80. minuti z avtogolom Evertona, v 82., ko je zadel Robert Lewandowski, in v 85. z novim golom Saneja.

Salzburg je v skupini G brez pomoči poškodovanega Benjamina Šeška proti Wolfsburgu hitro povedel, v tretji minuti je zadel Karim Adeyemi. Nemci so izid poravnali v 15. minuti z golom Lukasa Nmeche. V 65. in 78. minuti pa je dvakrat zadel Noah Okafor in Salzburžanom priigral zmago s 3:1. Avstrijci z dvema zmagama in remijem vodijo v skupini, kjer sta se srečala še Lille in Sevilla. Slednja sta igrala 0:0.

Popoln preobrat

V skupini F je Manchester United gostil Atalanto z Josipom Iličićem (igral je do 68. minute), prav slednji je bil eden od kreatorjev vodilnega gola, ko je v 15. minuti podal na desno do Davideja Zappacoste, ta pa je nato pred golom našel Maria Pašalića, ki je zadel za 1:0. Ta je tako poskrbel, da United že na 12. zaporedni domači tekmi ni ohranil mreže nedotaknjene, kar je po podatkih Opte najdaljši niz po februarju 1964.

V 29. minuti so se rdeči vragi znašli v še večjih težavah, po kotu je z glavo zadel Merih Demiral in dosegel 500. gol Atalante pod vodstvom Gian Piera Gasperinija. United, ki je imel nekaj lepih priložnosti, se je vrnil v igro v 53. minuti po zadetku Marcusa Rashforda. Malce pozneje so v tem delu boljši domači zadeli okvir vrat, v 75. minuti pa je Harry Maguire izenačil. Cristiano Ronaldo je v 81. minuti z glavo poskrbel za popoln preobrat.

Young Boys je proti Villarrealu v tej skupini izgubil z 1:4. Rumena podmornica je že v prvem polčasu zadela prek Yeremija Pina in Gerarda Morena, slednji je bil uspešen še v 89. minuti, Meschack Elia pa je bil v 77. minuti avtor zadetka domače ekipe. Piko na i visoki zmagi Špancev je postavil Samuel Chukwueze v sodniškem dodatku.

Branilec naslova z visoko zmago

V skupini H pa bo branilec naslova Chelsea gostil Malmö in ga premagal s 4:0. Zanj sta v prvem polčasu zadela Andreas Christensen v deveti in Jorginho v 21. minuti z bele pike. Le malce zatem je moral iz igre Romelu Lukaku zaradi poškodbe. Kai Havertz je v 48. minuti še povečal vodstvo Londončanov, Jorginho pa je v 57. minuti še enkrat zadel z bele pike.

Zenit pa je gostil do te tekme še stoodstotni Juventus in izgubil z 0:1. Edini gol na tekmi je v 86. minuti prispeval Dejan Kuluševski. Juventus je tako kot Bayern še stoodstoten in brez prejetega gola. Poln izkupiček po treh krogih imata sicer še Liverpool in Ajax.